2012. december 18., kedd

Közép-Európa bajnokai csapnak össze a Jaenner Rallyn

December 18.
Összesen 11 S2000-es autó szerepel a megújuló EB sorozat elsõ versenyének nevezési listáján. A mezõny rangját az aktuális cseh, lengyel, román és osztrák bajnoki cím birtokosai emelik, a magyar színeket három páros képviseli a Jaenner-en.


Jan Kopecky a Skoda csapat számára szeretné gyûjteni a pontokat, míg Francois Delecour a román bajnokságból érkezik az osztrákokhoz Peugeot 207-es S2000-esével. A hazaiak számára várhatóan a legnagyobb kedvenc Raimund Baumschlager lesz, aki egy Fabia-t fog irányítani. Mellette ott lesz Subaru-val az a Kajetan Kajetanowicz, aki a lengyel bajnokságban bizonyult idén a leggyorsabbnak.




A bajnokok mellett természetesen más neves versenyzõk is tiszteletüket teszik a Freistadt környéki pályákon. Érdemes lesz figyelni Bryan Bouffier-re, vagy éppen a 2011-es IRC 2 WD kategóriájának gyõztesére, Jean-Michel Raoux-ra. A franciákon kívül a csehek lesznek még szép számban jelen - Kopecky-n kívül rajthoz áll még Vaclav Pech egy Mini S2000-essel, Antonin Tlusták és Pavel Valousek. Egy korábbi világbajnokot is láthatunk majd autózni Stig Blomqvist személyében, aki egy Mitsubishi Evo IX-essel próbálja majd megleckéztetni a mezõnyt. Nekünk

A megújult Európa Bajnokság mezõnye szépen alakul, de az elsõ futamon nem várhatunk minden ralis csillagot. Már most is sokat ígérõ a lista, és késõbb csak még jobb lehet. A szezon elég korán kezdõdik, így sokan a felkészülési idõ hiánya miatt maradnak távol a bajnokság elsõ fordulójától." - mondta el az ERC embere, Jean-Pierre Nicolas.

A nevezési listáról hiányolhatjuk Robert Kubicát, aki pár napja még az M-Sporttal tervezte minél hamarabbi rajthoz állását. Nos, ami késik, nem múlik - a lengyel versenyzõ autója még nem esett át az átalakításon, mely a váltó áthelyezését jelenti... De nagy valószínûséggel a következõ versenyen már esélye lesz leadni a nevezését.

A futamra egyébként összesen 63 csapat adta le nevezését. Rájuk egy két napos verseny vár, mely 18 gyorsasági szakaszt fog jelenti, és közel 250 kilométert kell megtenniük, ha célba szeretnének érni. A szervezõk több mint 100 ezer nézõre számítanak, ám aki nem tud eljutni a szomszédokhoz, azoknak sem kell hanyagolniuk a futamot, ugyanis az Eurosport (az IRC-bõl kiszállva) vállalta a 2013-as évben az ERC futamok közvetítését.


Forrás:rallysport.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése