2013. március 4., hétfő

A Prodrive tovább építkezik a MINI-re


A Prodrive nevét már szinte mindenki hallotta ralis berkekben, ám az utóbbi idõben kicsit háttérbe vonultak. A legújabb információk szerint azonban nem sokáig lesz csend a csapat körül, készülnek a fejlesztések a MINI WRC-hez, de egy R5-ös változat felbukkanására is lehet számítani. A korábban Colin McRae-t, Richard Burns-t és Petter Solberg-et világbajnoki címhez segítõ cég újból vissza szeretne térni a világbajnokságra, teljes szezonra.
Fõleg az idei évben igazán erõs versenyre lehet számítani a világbajnokságon. Jó lenne újból részese lenni a legnagyobbak kategóriájának, teljes "munkaidõben"'. Múltunk van, és reméljünk, jövõnk is lesz." - mondta el a Prodrive fejlesztési igazgatója, Richard Taylor. "Úgy látjuk, hogy sokkal komolyabb összegeket emésztett fel egy-egy program, mikor Subaruval versenyeztünk. A MINI-vel összefogva bebizonyítottuk, hogy viszonylag alacsonynak mondható költségvetéssel is ott tudunk lenni az élmezõnyben."



2013-ban továbbra is a MINI-vel karöltve tervezik a szezont. Következõ futamuk Portugáliában lesz, ahol Jarkko Nikara fogja irányítani az autót - ezen kívül pedig még legalább 5-6 futamon szeretnének rajthoz állni. Jelen pillanatban is keményen dolgoznak a gyárban a legújabb fejlesztésen. Taylor szerint fõként az autó hátsó része esik át változáson, és elsõ ránézésre, talán az RRC-t juttatja majd eszünkbe, ám a motorháztetõ alá tekintve nem kérdõjelezhetjük meg WRC-s mivoltát. Természetesen a mérnökök a motort sem hanyagolják el, és a tervek szerint 3%-kal jobb teljesítményt fognak belõle kihozni. Emellett külön figyelmet fordítanak a rallycross-os történésekre, ugyanis a rali mellett e kategóriában is szeretnék komolyan képviseltetni a márkát.

A WRC mellett sok csapatnál felmerül az R5-ös modell tervezése - a Prodrive elõször nemet mondott arra, hogy ilyenben gondolkodnának a Minivel, ám jelen pillanatban már nem tagadta le ennek lehetõségét Taylor. "Ebben a helyzetben még nem dolgozunk az R5-ös modell létrehozásán, de nagy valószínûséggel ez jelenti majd a jövõt, így nemsokára el kell gondolkodnunk rajta..."

Lara

Forrás: rallysport.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése